Overige donatie- en subsidieregelingen


 

Groene Kruis Heerlen-Hoensbroek verstrekt subsidie!

 

Heeft u of uw vereniging voorzichtig al weer nieuwe plannen om iets te organiseren?

 

Is er wel een plan maar geen geld of onvoldoende geld om het uit te voeren?

 

Er zijn weer mogelijkheden om, in co-financiering met andere geldgevers, plannen waar te maken. We snakken allemaal naar momenten waarop we weer samen iets kunnen ondernemen. Iets regelen voor de buurt of vereniging om de sociale contacten aan te halen.

 

Het Groene Kruis Heerlen ondersteunt projecten door middel van subsidie, in Heerlen en Parkstad, die het maatschappelijk welzijn bevorderen. 

Dit kan van alles zijn, te denken valt bijvoorbeeld aan een buurtproject, een project van een goededoelenorganisatie, een kleinschalig project.

Kortom, initiatieven door en voor inwoners van jong tot oud kunnen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van het Groene Kruis. 

 

De bestuursleden van het Groene Kruis beoordelen elke aanvraag en toetsen deze aan de vastgestelde voorwaarden. Dus heeft u of uw organisatie een project op stapel staan en voldoet dat aan onze voorwaarden, ondersteunen wij dat wellicht.

Wij vragen een projectomschrijving en een begroting. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op onze website: www.groenekruisheerlen.nl.

 

 

 

St. Groene Kruis Heerlen Hoensbroek

Ans Winkens  Voorzitter 

 

Mail naar: Jo Linders, secretaris: jlalinders@gmail.com

 

Download
aanvraag bijdrage groene kruis Heerlen
aanvraag bijdrage groene kruis heerlen.d
Microsoft Word document 15.0 KB

Buurtactieregeling Heerlen

De gemeente geeft een subsidie aan inwoners of organisaties van bewoners van Heerlen die voor en met elkaar aan de slag gaan.
Voor meer informatie, klikt u hier.
Om direct naar het online formulier te gaan, klikt u hier.


Buitenkans Gemeente Heerlen (buurtdeal) 

Pak uw kans om Heerlen groener, leuker, gezelliger, veiliger en mooier te maken. Van het plantsoen een outdoor fitness maken of liever een buurt-moestuin? Een jeu de boules baan op het verloren plaatsje langs dat hoekpand? Leuk! Alle ideeën zijn welkom. 
Voor meer informatie en het aanvraag formulier klikt u hier.


Frisse Wind Heerlen

 

Heb jij een gaaf idee voor Heerlen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je al jaren een goed lopend project, maar wil je iets nieuws proberen? Of wil je dit project uitbreiden en samenwerken met andere inwoners, verenigingen of organisaties in Heerlen? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de Cityboos-regeling van het VSBfonds begeleidt en ondersteunt Frisse Wind in de periode 2020-2022 Heerlenaren in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

 

 

Ze hebben zelfs een Frisse Wind Academie die je leert hoe je bijv. een crowdfunding kunt opstarten. 

Voor meer informatie over Frisse Wind Heerlen klikt u hier
Voor meer informatie over de Frisse Wind Academie klikt u hier.

 


Het Oranje Fonds (doe je mee?)


Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen. De steun van het Oranje Fonds bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor.
Voor meer informatie over de steun-regelingen van het Oranje Fonds kunt u hier klikken.
#jijdoetertoe

 


Waarderingssubsidie Gemeente Heerlen

 

Deze subsidie is een waardering voor stichtingen, verenigingen en belangengroepen voor de uitvoering van bepaalde sociale activiteiten die de gemeente belangrijk vindt. De gemeente beslist of u een bijdrage krijgt en in welke vorm. 

Voor meer informatie klikt u hier. 

 


Evenementensubsidie Gemeente Heerlen

 

De gemeente kan subsidie geven aan een organisatie die een evenement wilt organiseren. Per jaar is er bij de Gemeente Heerlen een bedrag beschikbaar voor subsidiëring van evenementen.


Voor meer informatie kunt u hier klikken.