Nieuws uit Hoensbroek


November 2020 Minibieb "Boeken van Sjef"

De ‘’Buren van Sjef’’ hebben een minibieb geopend in gemeenschapshuis Ons Huis. De minibieb bevat diverse boeken, voor jong en oud, van kinder- en kookboeken tot thrillers en romans. Ook zijn er tijdschriften te vinden. Het idee van de minibieb is dat je er boeken kunt ruilen, lenen of meenemen voor jezelf of om iemand anders blij te maken met wat leesvoer natuurlijk! Mocht je zelf een aantal boeken willen doneren, breng deze dan langs bij Sint Theresiastraat 5. Let er dan wel op dat de boeken niet te oud zijn en er netjes uitzien. 
Wil je de minibieb bezoeken? Je vindt hem in de grote zaal van Ons Huis aan de Sint Josephstraat 21 in Hoensbroek , ter hoogte van het Sjef Diederenpark. Wat de openingstijden van de minibieb betreft, is dit te zien aan de voorgevel van het pand: branden de lampen, is de bieb open.

www.onshuis-hoensbroek.nl


31 okt 2020 Kinder Halloweentocht Hoensbroek

 

Op 31 okt wordt er er coronaproof Halloween event door heel Hoensbroek georganiseerd. 
Ook BROICH zal een bijdrage leveren. 


Inmiddels hebben al meer dan 50 mensen hun huis versierd en toegezegd op 31 okt tussen 18.00 en 21.00 uur een traktatie buiten te zetten voor de kinderen. 


Wilt u ook meedoen? Dat kan, ga dan naar de facebookgroep Berenjacht Hoensbroek of klik hier om direct naar de pagina te gaan. Daar staat precies omschreven hoe u zich op kunt geven als trick or treat locatie. 

U kunt kiezen om iets buiten klaar te zetten, zodat de kinderen het kunnen pakken of dat de kinderen moeten aanbellen. De posters om dit duidelijk te maken vindt u onder dit bericht. 

 

Heeft u geen Facebook? Stuur dan een email naar broich.simone@gmail.com of klik hier om een email te sturen.

Vergeet niet om in uw mail te schrijven wat uw adres is en of u alleen uw raam versierd of ook voor de kinderen een kleine traktatie buiten zet. 
September 2020 TTV Hoensbroek is in maart 2019 gestart met een groepje mannen en vrouwen die op een sportieve en ontspannen manier lekker fit en vitaal willen blijven. 

Zij zouden het heel leuk vinden om je te mogen verwelkomen in ons groepje op woensdagmiddag. Naast deze aangename manier van bewegen, krijg je er ook nog eens leuke sociale contacten bij!

Download hieronder de flyer in PDF 

 

Download
Flyer Tafel Tennis Vereniging Hoensbroek
Flyer 50+FIT .pdf
Adobe Acrobat document 164.9 KB

Augustus 2020 gelukkig is het voormalige Harry Meers huis weer geopend. 
Lees hier meer over de heropening van Ons HuisAugustus 2020 Nieuws van de Heemkunde verenging !

 

Monumentum, een nieuwe wandelbrochure

De actieve Heemkundevereniging Hoensbroek heeft weer een nieuwe wandelbrochure uitgegeven. Het is een 32 pagina’s dik, full-color boekje op een handig A5-formaat, gedrukt op 130 grams satijnpapier en het is doorspekt met vele foto’s van de objecten langs deze route.

Begin- en eindpunt van deze bijna 7 km. lange wandeling is het kasteel Hoensbroek. Geïnspireerd door het Hoensbroekse deel van het boek “Iconen en symbolen”, dat ter gelegenheid van Open Monumentendag Heerlen in 2016 is gepubliceerd heeft Hein Giesen een route uitgestippeld, die u eerst door de groene long van Hoensbroek-West voert.
Daar wandelt u door de altijd groene beemden langs een weer meanderende Auvermoer, die door zijn dichte oeverbegroeiing met een keur aan wilde bloemen op veel plaatsen niet eens zichtbaar is, richting de boerderijen bij Laar. Daar kunt u op een zonnige zomerdag heerlijk vertoeven in de ’hoeswei’ en genieten van een goed verzorgde kop koffie. De route voert u verder via het fraai heringerichte Geleenbeekdal naar de buurtschap Terschuren en over de verzorgde paden van het mooie park van Adelante naar de schaduwrijke wijk de Steenberg.
Via het voormalige mijnspoor voert de route verder naar het oude St. Janskerkje aan de Markt. Ook hier heeft u natuurlijk de mogelijkheid om op een terrasje aan de Markt even uit te blazen. Daar vandaan wandelt u via de Muisberg, de Slak en de Metten terug naar het kasteel.
Als het u te lang zou worden…... onderweg zijn (indien gewenst) een tweetal afkortingen verwerkt, die u in no time terug naar het kasteel voeren.

Belangrijk! De brochure staat vol wetenswaardigheden over de gebouwen en objecten die u op uw wandeling passeert. Bovendien kunt u via de QR-code, die voorin het boekje is verwerkt, op vele plekken nog meer informatie krijgen.
Monumentum kost slechts € 3,95 en is verkrijgbaar bij de verschillende boek- en tijdschriftenwinkels in Hoensbroek en omgeving.

Geïnteresseerden buiten Hoensbroek, die er prijs op stellen dit kleinood in hun verzameling Limburgensia te hebben, kunnen het boek bestellen door € 6,95 te storten (dat is inclusief de verzendkosten) op rekeningnummer NL43 INGB 0003 2805 62 t.n.v. Heemkundevereniging Hoensbroek met een duidelijke vermelding van uw naam en adres met de vermelding Monumentum.Juni 2019 De vier Stichtingen Buurtbeheer in Hoensbroek gaan nog meer samenwerken in de nieuwe stichting Samenwerkende Buurtstichtingen Hoensbroek.

Op 7 juni 2019 is door vier bestuursleden van de Buurtstichtingen in Hoensbroek, de akte van

oprichting getekend en bekrachtigd door notaris Goossens van NH Nuth-Heuvelland in de

gemeente Beekdaelen.

 

 

Voor meer informatie kunt u onderstaand persbericht downloaden. 

 

Download
Persbericht Samenwerkende Buurtstichtingen Hoensbroek
2019-06 persbericht nieuwe stichting.pdf
Adobe Acrobat document 33.5 KB

1 juni 2019 Ingebruikname Bongaardpark Hoensbroek

 

Vanaf 14 uur bent u welkom om de feestelijke ingebruikname van het Bongaardpark te Hoensbroek bij te wonen. 
Via de knop onder dit bericht kunt u de uitnodiging lezen.

Voor meer informatie over het Bongaarpark klik hier.

Download
Uitnodiging ingebruikname Bongaarpark Hoensbroek
uitnodiging Bongaarpark 1 juni 2019.pdf
Adobe Acrobat document 116.0 KB