Nieuws uit Hoensbroek

Juni 2022

Beste Hoensbroekenaar,

 

Volgende week dinsdag 14 juni is weer Uur van de Buurt Hoensbroek in de bibliotheek. U bent weer van harte uitgenodigd; de koffie staat klaar!

Juni staat in het teken van het spannende boek dus we hebben dit keer een Heerlense thrillerschrijver te gast.

 

Op 12 juli komen o.a. vrijwilligers van het project Heerlens Heitje op bezoek. 

In augustus is geen Uur van de Buurt (zomerstop).

 

Bijgevoegd een poster met de thema’s voor de rest van het jaar. Telkens op de tweede dinsdag van de maand 10.30 – ca. 12.00 uur.

 

Met vriendelijke groet, 

Drees Brassée
SCHUNCK Publiek & Informatie


Wandelingen in en om Hoensbroek

De Heemkunde vereniging Hoensbroek heeft een boekje uitgegeven langs allerlei mooie plekken en markante gebouwen. 
Het boekje kost €3,95 en is te krijgen bij de Heemkunde vereniging en Hoensbroekse boekhandels.

 

 

Daarnaast zijn er prachtige wandelroutes rondom Hoensbroek te vinden op de website: Routeyou

(tip u kunt ook aanklikken als u wilt fietsen, hardlopen etc)


Oktober 2021
Najaarskermis in Hoensbroek gaat dit jaar door!
De traditionele najaarskermis in Hoensbroek gaan dit jaar door van 16 tot en met 19 oktober in Hoensbroek op de Markt.
 
Coronamaatregelen
De kermis is een doorstroomevenementen en hiervoor gelden geen beperkende maatregelen meer. Wel houden we voorlopig de 1,5 meter afstandsregel aan, de extra omheiningen en extra beveiliging. Hopelijk blijkt uit ervaringen van andere kermissen dat extra maatregelen niet nodig zijn.
 
"Veilige kermis staat voorop"
Wethouder Martin de Beer verheugt zich op de levendigheid die de kermis gaat bieden: "Het is fijn dat we weer op een veilige manier, de kermis door kunnen laten gaan."
 
Attracties
De meeste kermisexploitanten die in 2020 op de kermis zouden staan kunnen ook dit jaar naar Heerlen en Hoensbroek komen, zoals de breakdance, de botsauto’s, de polyp en de rups.
 
#Hoensbroek #Heerlen #KermisHoensbroek #Kermis #Najaarskermis #najaarskermisHoensbroek

September 2021 
Buurtheld(in) Kimberley laat Hoensbroek vrolijk "sjtraolen" 


Waarom is Kimberley Gromotka, wonende in een deel van onze eigen wijk Hoensbroek de Dem een buurtheldin? 

Dieren in nood helpen, minder bedeelde kinderen een leuke dag bezorgen, ondersteuning bieden bij de overstromingen in Limburg en gezelligheid in donkere corona-tijden brengen. 

Kimberley zet anderen altijd op de 1e plaats. 

Wij zijn trots dat een jong volwassene in onze eigen wijk zich inzet voor anderen om zo de leefbaarheid en sociale cohesie te bevorderen. 

Het hele artikel kunt u hier lezen. 


Op zondag 3 oktober organiseert SBNL (stichting buurtbeheer Nieuw-Lotbroek) een scootmobieltocht door Nieuw Lotbroek

Deze tocht is alleen bedoeld voor mensen met een scootmobiel. 
Aanmelden is verplicht en doet u door een mail te sturen naar secretaris.sbnl@outlook.com

 

Voor meer informatie: https://www.nieuwlotbroek.nl

Vergeet SBNL niet te volgen op Facebook


Augustus 2020 Nieuws van de Heemkunde verenging !

 

Monumentum, een nieuwe wandelbrochure

De actieve Heemkundevereniging Hoensbroek heeft weer een nieuwe wandelbrochure uitgegeven. Het is een 32 pagina’s dik, full-color boekje op een handig A5-formaat, gedrukt op 130 grams satijnpapier en het is doorspekt met vele foto’s van de objecten langs deze route.

Begin- en eindpunt van deze bijna 7 km. lange wandeling is het kasteel Hoensbroek. Geïnspireerd door het Hoensbroekse deel van het boek “Iconen en symbolen”, dat ter gelegenheid van Open Monumentendag Heerlen in 2016 is gepubliceerd heeft Hein Giesen een route uitgestippeld, die u eerst door de groene long van Hoensbroek-West voert.
Daar wandelt u door de altijd groene beemden langs een weer meanderende Auvermoer, die door zijn dichte oeverbegroeiing met een keur aan wilde bloemen op veel plaatsen niet eens zichtbaar is, richting de boerderijen bij Laar. Daar kunt u op een zonnige zomerdag heerlijk vertoeven in de ’hoeswei’ en genieten van een goed verzorgde kop koffie. De route voert u verder via het fraai heringerichte Geleenbeekdal naar de buurtschap Terschuren en over de verzorgde paden van het mooie park van Adelante naar de schaduwrijke wijk de Steenberg.
Via het voormalige mijnspoor voert de route verder naar het oude St. Janskerkje aan de Markt. Ook hier heeft u natuurlijk de mogelijkheid om op een terrasje aan de Markt even uit te blazen. Daar vandaan wandelt u via de Muisberg, de Slak en de Metten terug naar het kasteel.
Als het u te lang zou worden…... onderweg zijn (indien gewenst) een tweetal afkortingen verwerkt, die u in no time terug naar het kasteel voeren.

Belangrijk! De brochure staat vol wetenswaardigheden over de gebouwen en objecten die u op uw wandeling passeert. Bovendien kunt u via de QR-code, die voorin het boekje is verwerkt, op vele plekken nog meer informatie krijgen.
Monumentum kost slechts € 3,95 en is verkrijgbaar bij de verschillende boek- en tijdschriftenwinkels in Hoensbroek en omgeving.

Geïnteresseerden buiten Hoensbroek, die er prijs op stellen dit kleinood in hun verzameling Limburgensia te hebben, kunnen het boek bestellen door € 6,95 te storten (dat is inclusief de verzendkosten) op rekeningnummer NL43 INGB 0003 2805 62 t.n.v. Heemkundevereniging Hoensbroek met een duidelijke vermelding van uw naam en adres met de vermelding Monumentum.


Juni 2019 De vier Stichtingen Buurtbeheer in Hoensbroek gaan nog meer samenwerken in de nieuwe stichting Samenwerkende Buurtstichtingen Hoensbroek.

Op 7 juni 2019 is door vier bestuursleden van de Buurtstichtingen in Hoensbroek, de akte van

oprichting getekend en bekrachtigd door notaris Goossens van NH Nuth-Heuvelland in de

gemeente Beekdaelen.

 

 

Voor meer informatie kunt u onderstaand persbericht downloaden. 

 

Download
Persbericht Samenwerkende Buurtstichtingen Hoensbroek
2019-06 persbericht nieuwe stichting.pdf
Adobe Acrobat document 33.5 KB