Oud nieuws


Op deze pagina vindt u "oud" nieuws wat u misschien nog eens wilt nalezen.


Heerlen de week van lezen en schrijven 2021
Bestuurders Zuid-Limburg vestigen aandacht op gratis volwassenenonderwijs
In de Week van Lezen en Schrijven, van 6 tot en met 12 september, lezen burgemeesters of wethouders in alle Zuid-Limburgse gemeenten een dictee voor aan inwoners die volwassenenonderwijs volgen. Veel mensen weten niet dat volwassenenonderwijs gratis is voor iedereen die moeite heeft met taal, rekenen of computervaardigheden. Met dit dictee vragen zij hiervoor aandacht.
Overzicht van het dictee in de Zuid-Limburgse gemeenten tijdens de Week van Lezen en Schrijven 2021 vindt u onder dit bericht, zo ook de PDF van het persbericht.
De PDF is hieronder te downloaden.
Download
20210831 Dictee Week Lezen en Schrijven
Adobe Acrobat document 133.3 KB

Juni 2021 De nieuwe website over de Leisure Lane is online! Hierop staan kaarten en een presentatie over de Leisure Lane.
Deze presentatie gaat specifiek over het gedeelte van de Leisure Lane dat door Hoensbroek loopt. Via de knop ‘Project’ op de webpagina kunt u naar ‘Informatie per gemeente’. Op de pagina die gericht is op gemeente Heerlen, staat een presentatie over de Leisure Lane én over het Hoensbroekse deel.
Op donderdag 24 juni om 19:30 organiseert gemeente Heerlen met Provincie Limburg een digitale bijeenkomst waar u vragen kunt stellen over dit gedeelte van de Leisure Lane in Hoensbroek.

 

Als u wilt deelnemen aan het vragenuurtje, kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar leisurelane@prvlimburg.nl. U ontvangt dan van ons een link naar het digitale vragenuurtje dat via de applicatie Webex georganiseerd wordt. U hoeft hiervoor niets te downloaden. Via de link komt u rechtstreeks in de bijeenkomst. U kunt uw vragen tijdens de bijeenkomst stellen in de chat of al vooraf door een e-mail te sturen naar leisurelane@prvlimburg.nl.

Januari 2021 wat gaat er gebeuren op de grasberg? 


Actieve buurtbewoonster Els Knippenberg wilt graag een prachtig park maken voor en door de hele buurt: van jong tot oud. En daar heeft ze u voor nodig!
Wilt u meedoen of meedenken? Maak een ontwerp of schrijf uw idee uit en laat uw gegevens achter dmv onderstaand formulier.
Buiten Els Knippenberg is BROICH natuurlijk ook betrokken bij de opzet van dit fantastische plan en het plan wordt ondersteund door Alcander

Download
1. Denk jij mee over de Grasberg.pdf
Adobe Acrobat document 900.1 KB

Kort geleden is in enkele straten rondom het Broeklandterrein bijgevoegde bewonersbrief verspreid. Daarin wordt er onder andere melding van gemaakt dat we het terrein als (tijdelijk) park inrichten. Ook wordt de verwachting uitgesproken dat er nog dit jaar met de werkzaamheden wordt gestart. Verder wordt geschreven dat de bedoeling is dat een aantal bewoners een deel van het park zelf gaat onderhouden (middels een buurtdeal).

 Hieronder vindt u de plattegrond van hoe het park moet gaan worden en de bewonersbrief. 

Download
190520 Broekland pb2 eindmodel v4.pdf
Adobe Acrobat document 172.0 KB
Download
Broeklandterrein.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB